Prima sedinta de epilare definitiva cu laser. La ce sa te astepti cu adevarat?

Ai auzit in stanga si in dreapta despre procedura de epilare definitiva cu laser, dar parca ti-a fost teama sa incerci aceasta experienta pe pielea ta. Ai stat, te-ai gandit, ai analizat zonele in care ai putea testa o asemenea tehnica revolutionara, ai vanat oferte si abonamente, pana ti-ai facut curaj si te-ai programat la un salon de infrumusetare care ofera acest serviciu.

Acum, cu siguranta te gandesti ce asteptari sa iti faci, cum sa te pregatesti cat mai bine si cum sa faci fata provocarilor care vor urma. Iata tot ce trebuie sa stii despre prima sedinta de epilare definitiva cu laser direct de la specialisti!

Cum te pregatesti de etapa care iti va schimba viata in ceea ce priveste epilarea?

Inainte de a incepe tratamentul, este bine sa apelezi la un specialist, care iti va recomanda tipul de epilare definitiva care ti se potriveste. In general, este indicat sa incepi procedura la inceputul primaverii, toamna sau iarna, adica atunci cand expunerea la soare este minima. Insa, epilarea definitiva cu laser poate incepe oricand daca se foloseste un protocol de lucru pentru piele bronzata.

Recomandari de care e bine sa tii cont

Tot specialistii care se ocupa de procedura de epilare definitiva cu laser iti vor face cateva recomandari pentru a se asigura ca pielea ta este pregatita pe deplin pentru prima sedinta. Astfel, printre lucrurile de care va trebui sa tii cont cu strictete se numara urmatoarele:

  • este indicat sa eviti expunerea la soare – cu cel putin trei zile inainte si dupa procedura nu este indicat sa te expui la soare; potrivit specialistilor, expunerea la soare poate limita efectele procedurii si poate creste riscul complicatiilor de dupa tratament;
  • nu te epila cu lama in ziua sedintei – pentru a preveni iritarea pielii, rade parul cu cel putin o zi inainte de tratament;
  • nu folosi ceara de epilat sau epilatorul – cu cel putin trei saptamani inainte de inceputul tratamentului se va renunta la orice metoda de smulgere a parului;
  • nu lua medicamente – mai ales cele pentru subtierea sangelui (ex.: aspirina, anti-inflamatoriile); este foarte important sa spui specialistului ce alte tratamente urmezi;
  • este bine sa eviti folosirea anumitor creme – acestea pot interfera cu rezultatul tratamentului;
  • este recomandat sa eviti folosirea solarului – pentru a evita posibilele arsuri ale pielii;
  • specialistii te sfatuiesc sa eviti sauna si dusul fierbinte – pielea devine mai sensibila si se poate irita.

La ce sa te astepti cu adevarat in timpul procedurii?

Cea mai mare teama a persoanelor care nu au incercat inca procedura de epilare definitiva cu laser este legata de durere. In principiu, in momentul epilarii vei simti niste piscaturi. Durerea dispare, treptat, pe masura ce firele de par se raresc.

O alta necunoscuta este daca epilarea cu laser distruge firele de par irevocabil. Epilarea definitiva cu laser presupune distrugerea foliculilor pilosi in faza anagena, insa organismul este viu si se regenereaza in permanenta, de aceea numim tratamentul epilare definitiva progresiva. Firele de par se elimina pe masura ce ele apar.

La sfarsitul tratamentului, pana la 90% dintre firele de par vor disparea, iar cele ramase vor fi rare, subtiri si decolorate. Sunt necesare sedinte de intretinere o data la sase luni, pentru pastrarea rezultatelor tratamentului.

Previous post <strong>Instalarea unui televizor sub AC: E bine sau nu?</strong>
Next post <strong>CONIL Fest, Festivalul Integrării – Mama SuperEroina mea</strong><em></em>