5  motive să alegi un sistem de încălzire în pardoseală în locul caloriferelor clasice

Trăim într-o lume în care noile tehnologii sunt proiectate spre performanță sporită, ecologie și implicit, economie.

Încălzirea în pardoseală a devenit populară în ultimii ani și continuă să câștige teren în locul caloriferelor tradiționale, iar argumentele devin constant mai solide în favoarea acestor sisteme. În continuare vă descriem cum acest sistem vă poate ajuta pe toate palierele de viață, devenind o primă opțiune pentru a vă oferi căldură în casă.

Ce e, de fapt, încălzirea în pardoseală?

Incălzirea în pardoseală reprezintă un sistem de modern care înlocuiește vechile calorifere, acesta fiind montat sub pardoseală, așa cum arată denumirea. Sunt două tipuri de încălzire în pardoseală  în funcție de modalitatea de încălzire efectivă: pe agent termic (apă caldă) și încălzire electrică.

Cel mai popular rămâne sistemul de încălzire în pardoseală cu apă caldă, devenit aproape convențional. Acesta este, de asemenea, economic.  Într-un sistem de încălzire cu apă caldă, țevile cu agent termic sunt îngropate în pardoseală, căldura fiind asigurată de către apa încălzită de o centrală termică în condensare sau, mai nou, printr-o o pompă de căldură

  1.  Un sistem de încălzire în pardoseală asigură un mai bun confort termic

Într-un sistem prin pardoseală, spre deosebire de un sistem clasic prin calorifere, încălzirea are loc de sus în jos, de la picioare, corpul fiind într-o stare plăcuta de căldură. Este motivul pentru care sistemul de încălzire în pardoseală este, de altfel, recomandat și pentru familiile cu copii și bebeluși.

  1. Un sistem de încălzire în pardoseală este sănătos

Într-un sistem de încălzire în pardoseală căldura se ridică pe verticală, fără a provoca obișnuiții curenți de aer cu praf sau alți agenți, uneori potențial alergeni. Căldura se distribuie egal și de aici o stare confort sporit, fără a mișca foarte mult aerul.

Și din acest motiv încălzirea în pardoseală este recomandată, încă o dată, pentru familii cu copii.

  1.  Un sistem de încălzire în pardoseală este proiectat pentru economie la energie.

Un sistem de încălzire în pardoseală funcționează la temperaturi constante, echilibrate, distribuind căldură în mod egal astfel încât centrala să funcționeze constant și, astfel, cu un consum optim de gaz. Dacă alegeți o centrală cu o plajă de modulare mare, precum centrala termica Viessmann Vitodens și automatizare smart, reduceți semnificativ consumul de gaz.

In plus, poate fi montat cu o centrală termică pe gaz în condensare, cu temperaturi tur- retur optime pentru condensare,  așadar asigură unui consum redus de combustibil gazos și economie la facturi.

  1. Un sistem de încălzire în pardoseală funcționează și într-un sistem cu pompă de căldură. Eficiență mai mare, facturi mai mici.

Încălzirea în pardoseală e montată în sisteme complexe și performate, precum centrale termice în condensare  și, mai nou, cu pompă de căldură aer- apă de ultimă generație.

Încălzirea cu pompă de căldură devine performantă și economică doar în sistem cu încălzire în pardoseală, fiind mai puțin eficientă sau chiar aproape deloc eficientă în sistem prevăzut cu sistem convențional de calorifere.

Aceasta pentru că diferența între temperatura tur-retur este optimă, astfel încât pompa de căldură funcționează armonios și cu un consum optim de energie. Diferența de consum între o pompă de căldură și calorifer și cea cu încălzire în pardoseală este semnificativă. Înainte de a monta o pompă de căldură discutați cu un specialist pentru a vă evalua dimensiona pompa, raportat la sistemul de încălzire ales și să decideți dacă un astfel de sistem vă ajută.

5.   Un sistem de încălzire în pardoseală este o investiție pe termen lung cu amortizare rapidă, grație consumului scăzut la facturi de energie

Dacă vă întrebați în ce constau costurile de cumpărare, un sistem de încălzire în pardoseală are preț raportat la suprafața care urmează a fi montată și încălzită. Un sistem de încălzire în pardoseală  se referă la toate componentele de montaj sub

 Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să monteze un sistem de încălzire în pardoseală, producătorii oferă pachete pentru cele mai populare suprafețe (50 mp-100 mp), care includ teava pentru incalzire in pardoseala, distribuitoare, accesorii de montaj, cu excepția plăcilor cu nuturi și a automatizărilor.

Cum un sistem de încălzire în pardoseală are o durată de viață de până la 50 de ani, acesta se poate amortiza pe termen scurt din costurile reduse la facturile de energie.

În loc de concluzie:

 Un sistem de încălzire în pardoseală cu agent termic apă îți asigură un mediu mai sănătos, confort termic sporit,  consum scăzut de gaz sau energie electrică,  poate fi montat în sisteme performante cu pompe de căldură pentru optimizarea și mai bună a eficienței.

Previous post <strong>Disfuncția erectilă – o problemă care poate fi remediată</strong>
Next post <strong>Încrederea clienților și-a spus cuvântul. Cosmin Răileanu, printre cei 7 finaliști la Gala Antreprenorilor EY</strong>