Vinuri pe care trebuie să le încerci, în funcție de sezon

Alege un vin în funcție de sezon și bucură-te de experiența adusă! Iată mai multe informații de interes.

Alege un vin în funcție de sezon și bucură-te de experiența adusă! Iată mai multe informații de interes.

Consumarea vinurilor în funcție de preparatele culinare este un subiect extrem de dezbătut de către specialiștii din întreaga lume. Consumarea vinurilor în funcție de sezon este însă un subiect nu foarte dezbătut, dar totuși cu o însemnătate foarte mare. Indiferent de sezonul în care vă aflați, cu siguranță consumați o multitudine de băuturi menite să satisfacă papilele gustative.

Vinul este o băutură foarte îndrăgită la nivel mondial, datorită aromelor și savorii sale. Nu poate fi înlocuit cu altă băutură, indiferent de împrejurimi și tocmai de aceea se află în locuințele multor iubitori de băuturi fine. Chiar dacă nu v-ați gândit poate la acest detaliu, vinul se consumă și el în funcție de sezon. Această băutură este potrivită atât pentru zilele toride de vară, cât și pentru zilele geroase de iarnă, însă se consumă în funcție de câteva reguli nescrise.

Se pare că primul anotimp din an, primăvara, își pune foarte mult amprenta asupra obiceiurilor noastre. După o lungă perioadă în care stilul alimentar nu a fost cel mai adecvat, revenirea legumelor și fructelor schimbă obiceiurile zilnice de consum. Lăsând la o parte combinațiile dintre vinuri și preparate culinare, primăvara scoate din crame cele mai ușoare vinuri posibile pentru cei care vor să se bucure de ceva mai lejer. Astfel, vinurile albe încep să fie la mare căutare odată cu apariția temperaturilor puțin mai ridicate. Pentru astfel de început de primăvară, recomandăm din crama proprie vinul Costamolino Vermentino di Sardegna – Argiolas. Primăvara este începutul promițător al tuturor vinurilor răcoroase.

Vara este cea care ne aduce în pahare toate vinurile, răcoroase, cu arome de fructe, dar și vinurile spumante. Chiar dacă avem tendința să asociem vinurile spumante cu diverse evenimente, acestea pot fi consumate chiar și fără vreun motiv întemeiat. Temperaturile ridicate sunt cele care ne fac să scoatem cele mai reci băuturi din frigider, care să ne stăpânească setea în orice moment al zilei. Pentru zilele toride de vară recomandăm vinul spumant rose Revi Rose Brut Trentodoc cu aromă irezistibilă de fructe de pădure și flori proaspete.

Ei bine, voi ce faceți după încheierea sezonului cald? Înlocuiți vinul cu altă băutură mai potrivită pentru zilele reci? Dacă încă nu ați aflat, există o serie de vinuri potrivite și pentru zilele cu temperaturi mai puțin prietenoase. Odată cu venirea toamnei, vinurile roșii încep să fie pe primul loc în topul preferințelor, iar acestea își păstrează poziția și în timpul iernii.

Temperaturile schimbă percepția asupra băuturilor și astfel, vinurile răcoroase sunt înlocuite cu cele menite să încălzească corpul. Vinurile roșii și dense sunt acum băuturile vedetă, fiind alese atât în forma clasică, cât și în forma caldă în zilele geroase. Inevitabil, vinurile puternice sunt alese de fiecare dată în sezoanele mai puțin calde, cu fiecare ocazie. Un astfel de vin dens și seducător este vinul Natyr Petit Verdot – Baglio di Pianetto. Aroma sa de cireșe și prune este ideală pentru savurat în zilele ploioase și răcoroase.

Atât în țara noastră, cât și în alte țări, vinul fiert este un aliat de nădejde mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Multitudinea de combinații îl transformă pe acesta într-o băutură irezistibilă, aromele de scorțișoară, măr sau portocală fiind cele care ne încântă de fiecare dată, simțurile. Există și câteva excepții în care este consumat și vinul spumant, însă totul este reflectat în importanța sărbătorilor din sezonul rece. Cu alt motiv, acesta nu este foarte ales.

Dacă nu știați până acum care este asocierea dintre vinuri și sezonalitate, sperăm că aceste informații au fost de ajutor. Acum că ne pregătim pentru zilele mai puțin călduroase, putem scoate din dulap cel mai dens și mai roșu vin pe care să îl savurăm exact așa cum ne place.

Previous post Peste 1500 de experți în securitate cibernetică vor discuta provocări și tendințe la DefCamp, conferinţa regională ce are loc la București, între 10 și 11 noiembrie
Next post După un teambuilding reușit, te vei simți în fiecare zi la birou ca între prieteni!