Tipuri de pergole. Cum pot fi clasificate aceste constructii?

O pergola  este o constructie destul de simpla, in care piesele principale sunt cativa stalpi de sustinere si un acoperis. Scopul acestei constructii este acela de a oferi o zona de umbra in curte sau pe terase si de a proteja impotriva intemperiilor.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tipuri de pergole, atat individuale (sub forma unui foisor), cat si lipite de o constructie. Daca vrei sa iti construiesti o pergola, cei de la https://www.virtuoso.ro/ iti recomanda sa te informezi in legatura cu optiunile pe care le ai.

Tipuri de pergole

Pergolele pot fi clasificate in functie de mai multe criterii:

1. In functie de model. Exista pergole clasice, construite din stalpi si acoperis, care nu dispun de niciun fel de tehnologie moderna. Acestea pot fi montate oriunde si au un cost scazut. De asemenea, exista pergole moderne, care pot fi controlate cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie. Dintre pergolele moderne putem aminti de pergolele retractabile ( acoperisul se poate culisa) si pergolele bioclimatice (sunt dotate cu senzori de ploaie si de lumina si se culiseaza in functie de conditiile de mediu).

2. In functie de materialul din care sunt construite. Poti construi pergole din aproape orice tip de material. Cele mai populare materiale insa, sunt lemnul, aluminiul si fierul forjat. Pergolele din lemn sunt variantele clasice, cu proprietati estetice excelente. O pergola din lemn este usoara, nu necesita fundatie foarte solida si este rezistenta in timp daca este bine ingrijita.

Cele mai apreciate insa, sunt pergolele din aluminiu. Acestea au o greutate scazuta, sunt rigide si rezista foarte bine la factori de mediu.

De asemenea, pergolele din fier forjat ocupa un loc important in preferintele utilizatorilor, in primul rand datorita aspectului simplu si elegant. Din pacate, fierul forjat are un dusman serios: rugina.

3. In functie de amplasare. Unde vrei sa amplasezi pergola? Un functie de locul de amplasare poti opta pentru pergole de gradina, pergole de terasa, pergole pentru balcon sau pergole gandite special pentru restaurante si locuri publice.

Odata instalata, pergola te poate proteja impotriva intemperiilor, iti poate oferi un design deosebit al spatiului exterior si te va ajuta sa cresti valoarea intregii proprietati. Merita, asadar, sa iei In considerare o astfel de constructie.

Previous post Cautati piese auto din dezmembrari? Iata care este cea mai buna solutie!
Next post <strong>Producători, finanțatori și investitori în energia regenerabilă participă la</strong>