Site-uri de unde poti descarca poze gratuit

Ce poti face atunci cand ai nevoie urgenta de o poza pentru site-ul tau, pagina ta de social media sau pentru o prezentare din cadrul companiei tale si nu vrei sa platesti pentru o singura poza descarcata, sau pur si simplu nu ai timp sa faci poze?

Am facut o cercetare amanuntita si am descoperit cateva site-uri unde poti descarca poze gratuit, fara a fi nevoit sa adaugi link-ul autorului, un link de atribuire sau un watermark special. De asemenea aceste poze le poti folosi doar in scopuri personale/profesionale ca prezentare, iar comercializarea lor este interzisa.

Mai trebuie sa stii ca exista si un dezavantaj in folosirea pozelor gratuite de pe site-uri. Sunt foarte multe persoane/companii care cauta poze si este posibil sa foloseasca poze identice in campaniile lor, de aceea recomandarea mea este sa nu se foloseasca pozele in campanii de tip Ads, tocmai ca sa cei care vor vedea reclamele sa nu se loveasca de vizualuri identice cu alte companii.

Acum, dupa ce te-am pus in garda, hai sa iti prezint cateva site-uri de unde poti descarca poze gratis, fara a fi nevoie de un cont de inregistrare sau o plata, in prealabil.

Pixabay

O platforma gratuita de poze, avand un criteriu foarte simplu: oricine poate incarca/descarca poze si vectori .

Poti cauta poze dupa categorii precum: Architecture/Buildings, Beauty/Fashion, Business/Finance, Education, s.a.

Daca vrei sa adaugi pozele tale pe platforma va trebui sa iti creezi cont, iar prin aceasta vei deveni contributor pe acest site. Nu vei primi bani pentru munca ta, doar posibilitatea ca cineva care a apreciat o poza dintre ale tale sa iti trimita o suma de bani (in semn de multumire pentru ceea ce ai creat)

Stockvault

Un banc de poze care s-a dezvoltat destul de mult in decursul a catorva ani, acum avand o gama variata de categorii de poze.

Vei gasi destul de multe poze, inclusiv verctori si video-uri, dar va trebui ca pentru cele doua din urma sa platesti.

Au facut parteneriat cu una dintre cele mai mari platforme de poze, Shutterstock, pe parte de vector si video.

Stocksnap

O alta platforma la fel de interesanta ca si cele de mai sus, doar ca aici vei gasi doar poze. Prin faptul ca exista o gama vasta de categorii, cu siguranta vei gasi poza care se va mula pe asteptarile tale.

Vecteezy

Un site care iti da voie sa folosesti pozele, dar pentru mediul online va trebui sa adaugi link de atribuire. In cazul in care doresti sa descarci poze fara atribuire si in numar nelimitat, va trebui sa iti faci un abonament lunar, care nu este foarte scump, mai ales pentru o companie.

Ei au impartit site-ul in 3 mari categorii: Vectors, Photos, Videos, in care vei gasi destul de multe subcategorii de poze/video-uri .

Pexels

O platforma destul de bine gandita, utilizatorul putand sa isi descarce poza in diferite formate, astfel incat sa nu mai fie nevoit sa foloseasca instrumente adiacente pentru optimizarea pozelor.

Vei gasi si aici o lista mare de categorii, inclusiv o zona de categorii care sunt acum in trend.

Freepik

Asemenea celor de la Vecteezy, pentru a folosi pozele va trebui sa adaugi link de atribuire.

Iti lasa si posibilitatea de a le folosi fara acest link de atribuire, contra-cost bineinteles, iar abonamentul nu este o suma gigant.

Concluzie

Alege poza perfecta atunci cand vei cauta. Sa ai in vedere dreptul de autor si salveaza-ti link-urile fiecarui site in bara de marcaje (bookmarks) a browserului.

Descarca poze gratuit, mai ales daca ai nevoie de o singura poza, iar daca vrei sa descoperi si alte site-uri de poze gratuite iti las aici un link catre articolul nostru.

Previous post Brandul Wet, primul Hard Seltzer fabricat în România după o rețetă proprie, a fost lansat pe piața autohtonă
Next post Gustul purității cinstește șprițul românesc. Noua AQUA Carbo la doză de 330 ml