Noul Huawei Mate 40 Pro

Noul Huawei Mate 40 Pro este un smartphone extrem de bine construit, ceea ce demonstrează ca marele brand chinezesc are mai multă încredere in device-urile sale și investește din ce in ce mai mult in ele.

Având in vedere ca a avut un început foarte bun cu modelul Mate 30 Pro, care s-a dovedit a fi un smartphone foarte bine gândit și performant, dar care s-a aflat într-un moment nefast, fiind lansat într-o perioada incertă pentru brand-ul Huawei.
Oricum ar fi, compania se îndreaptă cu pași repezi către direcția de confecționare a telefoanelor premium.
La ora actuala, putem considera ca device-ul Mate 40 Pro este unul dintre cele mai bine construite smartphone-uri de pe piață, dacă nu chiar cel mai bine construit. Mixul de sticlă și metal pe care îl găsim la telefoanele premium de multă vreme, a ajuns într-un punct în care este greu de crezut că în afară de un ecran complet, fără decupaje, mai are unde să meargă. Oricum ar fi, va fi nevoie sa îți protejezi ecranul și telefonul, așa ca va trebui sa optezi pentru o folie de sticla, chiar 360, ecranul fiind de dimensiuni mari și o husa Huawei Mate 40 Pro

Însă, ce sa vezi, Huawei ajunge la performanta extraordinara de a reuși să tot adauge unele elemente în plus, care să facă totul mai interesant din punct de vedere vizual și chiar să ofere o identitate distinctă acestui telefon.

Dacă pe partea frontala, toate telefoanele de top arată asemănător, Huawei se străduiește în continuare să evidențieze prin niște laterale și un spate, cel puțin diferite ale lui Mate 40 Pro. 
Din nou, vorbim despre o curbură extremă pe laterale, la 88 de grade, fapt care face acest telefon foarte alunecos. 
Pentru că ecranul este extrem de curbat, până și protecția pentru ecran aplicată din fabrică este ciudată, având colțurile decupate. Asta înseamnă că există un risc destul de mare de a fi zgâriat pe acele colțuri, ceea ce înseamnă ca vei avea nevoie de o husa Huawei Mate 40 Pro.
Combinația dintre sticlă și metal este aproape perfectă, doar butoanele fizice “ power ” (de culoare roșie) și volum fiind evidente pe laterala din dreapta.
Daca este sa fim sinceri, ecranul de pe acest model Mate nu este cu mult diferit față de cel de pe modelul Mate 30.

Upgrade-ul față de Mate 30 Pro este aceasta lipsa a decupajului central, acum fiind înlocuit cu o perforare în formă de pastilă, alături de afișarea la 90 Hz.

Huawei a ales și de data aceasta o rată de refresh mai degrabă conservatoare, probabil pentru a pune accent pe autonomia acestui telefon. 
Compania Huawei se străduiește să ofere alternative pentru majoritatea serviciilor pe care le oferă si Google. 
Ceea ce înseamnă ca Mate 40 Pro vine dotat cu un serviciu de hărți, căutări proprii și chiar editoare ale documentelor. Oricum, oricine este dependent de serviciile de la Google, de exemplu dacă vorbim de locul de muncă sau prin faptul ca se utilizează in mod perpetuu aplicații,  precum Google Docs, Google Maps, YouTube sau orice altceva, ce este produs de acest dezvoltator al sistemului de operare Android. Si dacă ne gândim bine, momentan nu există nici alternative care să permită instalarea lor pe acest model. Cel puțin nu și cu posibilitatea de a folosi contul de Google, in continuare. Unii ar putea afirma că aceste servicii pot fi accesate din browser, dar experiența de utilizare nu este una extraordinara. 
EMUI 11 continuă să fie o interfață destul de funcțională și mai ales, prietenoasă cu foarte multe opțiuni, multe dintre ele cam ascunse. 
Probabil că unele dintre aceste funcții vor rămâne ascunse ceva vreme de acum încolo, întrucât majoritatea utilizatorilor nici nu știu cum să le acceseze sau să le folosească. 
Ultimele versiuni au fost o combinație de iOS cu One UI, împrumutând elemente de la amândouă.

La prima configurare ești invitat să instalezi multe aplicații din App Gallery, și chiar dacă refuzi asta, tot vei găsi foarte multe pictograme în meniu cu scurtături către aplicații multimedia și desigur, jocuri. Cei care urăsc „bloatware-ul” vor pierde câteva zeci de minute cu dezinstalarea acestor aplicații.
Camerele de pe Galaxy Note 20 Ultra și chiar Galaxy Z Fold 2 sunt din anumite puncte de vedere mai bune, însă nu chiar din toate punctele de vedere. 
Spre exemplu, zoom-ul de pe Huawei este mai performant. Dar camera ultra-wide de pe Samsung oferă un câmp vizual semnificativ mai larg, care oferă o anumită fiabilitate. 
Iar camera principală pe Samsung pare să capteze mai puțin zgomot de imagine în majoritatea scenariilor.

Oricum ar fi, Huawei Mate 40 Pro este un telefon prin care avem promisiunea pe termen lung, ca vor apărea dispozitive din ce in ce mai bune marca Huawei. Iar dacă ai nevoie de căști, folie de sticla sau husa Huawei Mate 40 Pro, pe Robestshop le găsești pe toate. 

Previous post Echipamente utile pentru sporturi de iarnă
Next post 10 pasi simpli pentru a deveni un antreprenor de succes