Zona inghinala este cea mai complexa si dificila atunci cand vine vorba de epilat. Dar cu putina atentie si sfaturi corecte, epilarea cu ceara a zonei inghinale nu va mai fi o problema!
Dar ce tip de epilare cu ceara sa alegi? Iata diferitele tipuri:
Epilare clasica: elimina strictul minim si este cea mai traditionala. In practica, sunt indepartate doar firele de par care ar putea fi vizibile. Usoara, nu foarte dureroasa, este recomandata femeilor care sunt la primele experiente si sunt inca nehotarate cu privire la alegerea finala.
Epilarea cuceara epilat in stil american: este o epilare mai profunda. Confortabila si de lunga durata, este recomandat celor care au deja o prima experienta si nu se tem sa sufere putin mai mult decat saca aleg clasica epilare cu ceara.
Epilarea cu ceara in stil brazilian: este cea mai populara si solicitata epilare si difera de epilarea americana, deoarece se indeparteaza si mai mult par din zona inghinala.
Epilarea cu pasta de zahar sau ceara araba: este epilarea cu ceara atat de la moda deoarece necesita (putine) ingrediente. Fata de alte tipuri de ceara, este foarte apreciata pentru ca se lipeste doar de par si nu de piele si, din acest motiv, este mai putin dureroasa. De aceea este ideala pentru zona bikinilor, dar si pentru femeile cu pielea mai delicata si sensibila. Asemenea celorlalte tipruri de epilare cu ceara, insa, este vorba de epilare putin dureroasa, care necesita o anumita pricepere manuala.
Hollywood Bikini Wax: indeparteaza tot parul din zona (atat din fata, cat si din spate). Cu siguranta este una dintre cele mai solicitate tehnici, mai ales daca trebuie sa emrgi la plaja. epilarea cu ceara a la Hollywood lasa pielea moale si matasoasa timp de cel putin trei saptamani, iar parul va creste mai subtire, mai ales daca este practicata in mod regulat. Sfat de frumusete: foloseste o manusa de exfoliere, atunci cand esti la dus, pentru a evita cresterea parului sub piele.
Ce folosim: epilare la cald sau la rece?
Ceara fierbinte se incalzeste intr-un decantor de ceara special, disponibil la epilatpro.ro, se aplica pe piele cu o spatula si apoi se smulge. Epilarea la rece, in schimb, se prezinta sub forma unor benzi gata de folosit care se incalzesc intre maini si apoi se aplica pe zona de epilat. Epilarea se face tragand de capetele benzii de hartie. Aceste doua metode sunt folosite pentru orice tip de epilare (inclusiv pentru fata, pentru brate, pentru picioare si pentru axile). Asigurati-va ca alegeti o ceara specifica pentru zona delicata a bikinilor.
Cum facem procesul mai putin dureros?
Daca ai timp, inainte de a merge la cosmeticiana (sau inainte de a te eppila acasa), fa o baie calda. Va servi atat pentru a dilata mai bine porii, cat si pentru a te relaxa. Apropo de relaxare: in timpul epilarii cu ceara, poti face totul mai simplu cu o respiratie corecta (daca faci yoga, stii despre ce vorbim). Cand cosmeticiana intinde ceara pe piele, inspira, iar apoi expira in momentul smulgerii. Un alt mic sfat pentru o epilare cu ceara mai putin dureroasa este aplicarea pudrei de talc in zona de epilat. Acest produs va permite ca ceara sa adere mai bine la par (dar nu si la piele), astfel incat smulgerea va fi mai putin agresiva. In fine, atentie la temperatura cerii (mai ales daca o faci acasa). Evita sa il incalzesti prea mult deoarece zona inghinala este foarte sensibila. Temperatura potrivita? Calduta, desigur!
Indiferent daca este totala sau partiala, ai nevoie de ingrijire in zilele de dupa indepartarea parului pentru a te asigura ca nu apar inflamatii si roseata. De fapt, din trusa ta de frumusete nu poate lipsi un produs linistitor care sa fie aplicat ulterior. De exemplu, pudra de talc, gel de aloe sau lotiuni specifice post-epilare de la epilatpro.ro, care pot oferi o usurare imediata. Asa ca asigura-te ca respecti toate masurile de ingrijire cand faci epilare inghinala.