Cum să ai grijă de sănătatea angajaților tăi în această toamnă

Toamna este deja aici, iar iarna se apropie cu pași repezi. Fluctuațiile de temperatură, aerul mai rece și vremea mohorâtă, ne fac să fim mai predispuși la diverse boli precum răceala sau gripa, iar o serie de probleme de sănătate pot fi accentuate. Aceste schimbări sunt resimțite și în rândul angajaților – mulți dintre ei se pot îmbolnăvi sau pot dezvolta anumite probleme medicale, care vor afecta atât performanța individuală, cât și pe cea colectivă, dar și starea de bine a acestora. Cum este prima toamnă în care nu există restricții cauzate de pandemia de Covid-19, în vederea limitării accesului la birou sau în colectivitate, va trebui să fii mult mai atent la modul în care ai grijă de angajații tăi. Desigur, nu poți controla în totalitate mediul sau apariția diverselor probleme medicale, însă poți anticipa și lua măsuri în consecință, menite să limiteze apariția, dar și răspândirea virusurilor la locul de muncă. Pentru a veni în ajutorul tău, specialiștii MediHelp au evidențiat câteva sfaturi care te vor ajuta să minimizezi riscurile la care angajații tăi pot fi expuși, dar și pentru a facilita un mediu de muncă sănătos.

Toamna este deja aici, iar iarna se apropie cu pași repezi. Fluctuațiile de temperatură, aerul mai rece și vremea mohorâtă, ne fac să fim mai predispuși la diverse boli precum răceala sau gripa, iar o serie de probleme de sănătate pot fi accentuate. Aceste schimbări sunt resimțite și în rândul angajaților – mulți dintre ei se pot îmbolnăvi sau pot dezvolta anumite probleme medicale, care vor afecta atât performanța individuală, cât și pe cea colectivă, dar și starea de bine a acestora. Cum este prima toamnă în care nu există restricții cauzate de pandemia de Covid-19, în vederea limitării accesului la birou sau în colectivitate, va trebui să fii mult mai atent la modul în care ai grijă de angajații tăi. Desigur, nu poți controla în totalitate mediul sau apariția diverselor probleme medicale, însă poți anticipa și lua măsuri în consecință, menite să limiteze apariția, dar și răspândirea virusurilor la locul de muncă. Pentru a veni în ajutorul tău, specialiștii MediHelp au evidențiat câteva sfaturi care te vor ajuta să minimizezi riscurile la care angajații tăi pot fi expuși, dar și pentru a facilita un mediu de muncă sănătos.

Iată 3 sfaturi pentru a avea grijă de sănătatea angajaților tăi în această toamnă: 

1. Adoptă o conduită preventivă 

Există mai multe acțiuni pe care le poți înfăptui atunci când vine vorba de adoptarea unei conduite preventive la locul de muncă. În primul rand, dat fiind faptul că este extrem de ușor ca microbii să se răspândească, mai ales atunci când mai multe persoane împart un spațiu relativ mic, este important ca spațiul de muncă să rămână curat și dezinfectat. În acest sens, pe lângă furnizarea articolelor de bază necesare precum săpun, dezinfectant și alte asemenea, de ajutor ar fi și instruirea minimă a angajaților, astfel încât să se folosească de acestea în mod corespunzător. Un alt lucru care ar trebui luat în considerare atunci când vine vorba de o conduită preventivă la locul de muncă este oferirea unor zile libere pentru angajații bolnavi. Lipsa unui angajat într-o zi lucrătoare poate scădea productivitatea, însă gândește-te că, dacă acesta este bolnav și continuă să muncească, va transmite virusul și către restul echipei. Prin urmare, sănătatea acestora va fi pusă în pericol, iar pierderile în materie de productivitate, stare de bine, dar și venituri, vor fi mult mai însemnate decât dacă lipsește o singură persoană. Deci, oferă angajaților tăi zile libere pentru perioadele în care aceștia sunt bolnavi pentru a menține un mediu de muncă sănătos și sigur.2. Asigură-te că oferi un plan de asigurare medicală privată 

Unul dintre cele mai apreciate beneficii pe care le poți oferi angajaților tăi este o asigurare medicală privată. Aceasta aduce multiple avantaje, care pot fi de ajutor mai ales în sezonul rece, când este mult mai probabilă apariția problemelor medicale. Deținerea unui plan de asigurare pentru companii, poate face ca diagnosticarea să fie mai rapidă, iar tratamentul să fie oferit la timp, astfel încât să reducă posibilitatea apariției altor complicații. În acest mod, vindecarea va fi mai rapidă, angajații avand posibilitatea de a primi cele mai bune tratamente, în timp util, în vederea însănătoșirii lor. De asemenea, poți opta pentru un plan de asigurare în care să fie incluse vaccinările pentru a spori protecția angajaților printr-un plus de motivație. Este mult mai probabil ca angajații să efectueze vaccinurile sezoniere dacă ele sunt deja incluse în asigurarea de sănătate privată a acestora. 


3. Promovează un stil de viață sănătos

Promovarea unui stil de viață sănătos poate ajuta angajații să se mențină în formă, să contribuie activ la creșterea nivelului de imunitate, dar și să fie mai pregătiți atunci când vine vorba de pericolele la care sunt expuși în sezonul rece. Stilul de viață sănătos pornește de la alimentație și continuă cu mișcarea fizică, eliminarea obiceiurilor nocive și nu numai. Gustările la serviciu sunt destul de populare în rândul angajaților, însă de multe ori acestea sunt nesănătoase. Oferă angajaților tăi fructe și chiar legume la locul de muncă pentru a-i încuraja să le includă în alimentația lor zilnică și să înlocuiască gustările nesănătoase. Tot în acest sens, poți oferi și apă îmbuteliată, pentru ca angajații să rămână hidratați și să poată fi cât mai productivi posibil. Desigur, unii poate că nu vor fi familiarizați cu asemenea practici, de aceea poți introduce și sesiuni informative sau workshopuri legate de importanța unui stil de viață sănătos pentru a îi ajuta să înțeleagă de ce ar trebui să înlocuiască anumite obiceiuri nocive cu unele sănătoase. Totodată, exercițiile fizice sunt benefice atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală, deci, poți lua în considerare și oferirea unor vouchere sau chiar abonamente la o sală de fitness. Astfel, angajații tăi vor fi mai fericiți, motivați și sănătoși, acest lucru observandu-se și în rezultatele obținute la locul de muncă. 

Acestea sunt trei modalități prin care poți avea grijă de sănătatea angajaților tăi în această toamnă. Este important să te gândești constant la aceștia și să le oferi cele mai bune condiții de muncă, care să faciliteze dezvoltarea și creșterea lor. Dacă încă nu le oferi un plan de asigurare medicală privată pentru companii, poți apela la specialiștii în domeniu, care te vor îndruma în vederea obținerii beneficiilor dorite pentru angajații tăi. 

Previous post DefCamp: Inteligența artificială, războiul cibernetic sau psihologic, provocările principale de securitate informatică pentru mediul de business din regiune. Hackerii etici vin cu soluții la DefCamp
Next post IPTV versus televiziune online