Poză de Alexander Mils pe Unsplash
Să iei un credit, atunci când ai un PFA, nu este o misiune uşoară. Cu toate acestea, să găseşti creditul care se potriveşte perfect cu nevoile firmei tale nu este imposibil. Trebuie doar să acorzi atenţie sporită unei serii de aspecte. Acest articol vine să te ajute prin aducerea celor mai importante informaţii legate de creditele pentru persoanele juridice pe care trebuie să le ştii înainte de contractarea unui credit.
Ce trebuie să ştii despre contractarea unui credit ca PFA
Să contractezi un credit, ca business mic, poate fi o idee înţeleaptă financiar, însă nu este o decizie care să se preteze la a fi luată din impuls. Atunci când faci documentarea pentru un credit, este recomandat să iei în calcul următoarele aspecte:
Cunoaşterea şi înţelegerea tipurilor de credite pentru PFA
Piaţa creditelor pentru persoane juridice este una foarte largă, cu o ofertă variată de produse din care să alegi, Tocmai de aceea, buna cunoaştere a pieţei şi a produselor de creditare disponibile pentru afacerea ta este esenţială pentru a lua cea mai potrivită decizie. De la credite de lucru, la linii de credit, refinanţări sau credite de investiţii, fiecare tip de credit disponibil pentru persoanele juridice vine cu propriul set de particularităţi pe care este important să îl cunoşti.
Cerinţele de eligibilitate
Un aspect la fel de important precum cunoaşterea diferitelor tipuri de credite pe care le poţi accesa ca persoană juridică îl reprezintă cunoaşterea cerinţelor de eligibilitate pe care diferitele tipuri de credit le impun. Aceste criterii pot include vechimea firmei, cifra de afaceri minimă, profitabilitatea sau istoricul de creditare. Documentează-te privitor la criteriile de eligibilitate ale băncii şi tipului de credit pentru care vrei să aplici, astfel încât să eviţi situaţiile neplăcute.
Cunoaşterea documentaţiei de care ai nevoie
Fie că discutăm despre creditele pentru PFA, fie că discutăm despre alte tipuri de credite pentru persoanele juridice, birocraţia este un aspect fundamental care trebuie luat în considerare. Află care sunt actele de care ai nevoie şi pregăteşte din timp şi cu grijă dosarul de creditare.
Evaluarea ratelor dobânzilor şi a costurilor asociate
Rata dobânzii, precum şi costurile asociate, sunt esenţiale atunci când vrei să determini costul total al creditului pe care îl vei contracta. Este important să compari ofertele mai multor instituţii financiar-bancare şi să iei în calcul atât rata dobânzii, ci şi alte costuri care pot apărea.
Impactul pe termen lung
Atunci când decizi să contractezi un credit pentru firma ta, este vital să iei în calcul pe care acest credit îl poate avea în evoluţia afacerii tale. Acesta poate fi infuzia de capital necesară pentru creşterea afacerii, dar pentru a fi sigur că este cea mai bună opţiune trebuie puse în balanţă impactul datoriei asupra afacerii şi aspectele legate de ea, precum fluxul de numerar, solvabilitatea şi capacitatea afacerii tale de a investi în viitor cu beneficiile pe care capitalul adus de acest împrumut le vor aduce.
Să contractezi un credit pentru un PFA sau o afacere mică este un proces laborios, în care fiecare etapă poate face diferenţa între o gură de aer proaspăt şi o povară. Apelează la consultanţa unor specialişti pentru a te asigura că iei cea mai potrivită decizie pentru viitorul afacerii tale. Intră pe site-ul Portofin şi discută cu cei mai buni specialişti, pentru a alege cel mai potrivit credit pentru afacerea ta, astfel încât să te fereşti de încurcăturile birocratice, economisind timp, energie şi, nu în cele din urmă, bani.