Ai nevoie intotdeauna de un avocat in caz de accident?

Pe baza anunturilor din firmele de avocatura pe care le vedeti la televizor, este usor sa credeti ca toti cei care au fost vreodata intr-un accident vor fi maltratati de compania de asigurari si ar trebui sa caute ajutor de la un avocat pentru a face dreptate.

Exista cu siguranta situatii in care doriti ca un avocat sa fie implicat, dar exista si momente in care obtinerea unui avocat este pur si simplu overkill. Sa aruncam o privire la unele dintre cazurile in care este posibil sa nu aveti nevoie sa angajati un avocat dupa un accident.

Nu s-a intamplat nici o leziune

Exista scenarii in care singura dauna facuta a fost realizata in intregime de proprietate. Imaginati-va cazul in care nu au existat oameni prezenti in nici un vehicul la momentul producerii accidentului. Daca nimeni nu a fost ranit sau nu a existat nici un prejudiciu, poate ca nu merita sa apelezi la o consultanta avocat. Doar fiti atenti la aceasta judecata despre dvs. „fara rani”. Ceea ce poate parea relativ inofensiv la un moment dat se poate dovedi a fi o problema mai tarziu.

Daca ati fi intr-un vehicul la momentul unui accident, cu siguranta doriti sa solicitati asistenta medicala. Asigurati-va ca un medic va consulta cu privire la posibilele complicatii inainte de a va decide sa nu angajati un avocat. Odata ce acest lucru s-a intamplat, poate deveni discutabil sa solicitati un avocat sa va ajute sa urmati o cerere.

Situatii cand nu este nevoie de un avocat

Exista cateva cazuri in care recuperarea potentiala este atat de mica incat pur si simplu nu puteti justifica angajarea unui avocat. De exemplu, daca toate deteriorarile au fost la un vehicul si vehiculul a fost o masina veche, atunci nu este nevoie de un avocat. Nu va indoiti ca exista avocatii care vor prelua cereri mai mici in schimbul unui procent mai mare al recuperarii.

Daca se aplica oricare dintre acestea, este posibil sa aveti nevoie de un avocat

• Oasele rupte, sanatate afectata pe termen lung sau spitalizare

• Cineva a murit in accident

• Tratamentul medical costa foarte multi bani

• Lipsesti mai mult de cateva zile de lucru, scoli sau activitati normale

• Pierderi non-economice, cum ar fi trauma emotionala, durerea si suferinta

• Mai multe persoane au fost ranite in accident

• Accidentul a avut loc intr-o zona de constructie sau in alta zona discutabila

• Detaliile sunt complicate (tehnice, juridice, medicale)

Ai sau cineva stii ca ai fost intr-un accident auto? Aveti nevoie de ajutor pentru a face fata dupa un accident de masina? Ia in considerare sfaturile de la experti de pe acest link cu privire la modul de rezolvare a problemelor de asigurare, cheltuielile medicale si orice altceva care ar putea fi in joc atunci cand este vorba de vatamari corporale rezultate dintr-un accident de masina. Un avocat este mai mult decat necesar atunci cand situatia este ceva mai complexa, insa daca este vorba de ceva minor, atunci nu este nevoie de un profesionist de acest gen.

Previous post Sugestii despre cum ți-ai putea amenaja singur locuința
cu designer de interior Bucuresti Next post Cum să amenajezi un magazin pentru a spori vânzările