5 pasi de urmat inainte de tractarea auto a autoturismului tau

Exista multe situatii ingrijoratoare pe care un sofer le poate experimenta odata ce pleaca intr-o calatorie lunga – defectiuni ale masinii, accident rutier – care ii pot pot pune viata in pericol. In cazul in care autoturismul a fost implicat intr-un accident rutier, nu mai poate functiona in siguranta, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie remorcat de urgenta la cel mai apropiat service. Bineinteles, exista si situatii mai putin grave, cum ar fi benzina insuficienta, pana de cauciuc sau bateria descarcata care, totusi, necesita ajutorul oferit de o companie de remorcare.

Din fericire, exista o multime de astfel de companii in toata tara, ceea ce inseamna ca indiferent de zona in care soferul ramane blocat cu masina, are ocazia de a primit ajutorul necesar. De exemplu, daca ramane blocat pe un drum din vecinatatea Brasovului, acesta poate apela la o firma de tractari auto Brasov pentru a fi ajutat la timp. Cu toate acestea, inainte de solicitarea serviciilor de remorcare, conducatorul auto trebuie sa efectueze cativa pasi, pentru ca totul sa decurga in parametri optimi.

  1. Contactarea companiei de asigurari

In cazul experimentarii unui accident, cel mai important este ca soferul si pasagerii sa se protejeze si sa se indeparteze de vehicul. Apoi, trebuie sa se contacteze compania de asigurari, chiar daca se afla in afara orelor de program, pentru ca soferul sa primeasca indicatiile necesare. Reprezentantii companiei pot oferi sfaturi cu privire la tarifele rezonabile de remorcare si se asigura ca nu exista nicio intarziere in ceea ce presupune repararea autoturismului.

  • Identificarea problemelor vehiculului

In cazul unui accident, primul instinct al soferului este sa sune la o echipa de remorcare, desi exista posibilitatea ca impactul sa nu fi afectat atat de mult calitatea masinii. Astfel, inainte de a suna, conducatorul auto trebuie sa verifice daca sesizeaza defectiuni la nivelul oglinzii, scurgeri de lichid, probleme in mentinerea directiei, probleme cu frana sau defectiuni la faruri si la luminile din spate. Daca totul functioneaza in parametri optimi, inseamna ca autoturismul poate sa fie folosit in siguranta.

  • Pregatirea masinii de remorcare

In timp ce soferul asteapta camionul de remorcare, trebuie sa se asigure ca isi pregateste masina corespunzator, pentru a fi remorcata in siguranta. Este necesara si fotografierea detaliata a pieselor avariate. De asemenea, trebuie sa fie luate toate obiectele de valoare din interiorul masinii.

  • Verificarea atenta a companiei

Este important ca soferul sa fie precaut si sa se asigure ca verifica de doua ori inainte numele companiei de la care a comandat camionul de remorcare, pentru a nu fi tinta unui jaf.

  • Verificarea actelor

Soferul camionului de remorcare este obligat prin lege sa furnizeze o factura pentru serviciile pe care le ofera. Clientul nu trebuie sa semneze nici un contract care nu specifica locul in care vehiculul va fi remorcat. De asemenea, este esential sa se verifice costurile solicitate si sa fie asemanatoare cu cele mentionate pe site sau la apelul telefonic.

In concluzie, soferul vehiculului care necesita remorcare trebuie sa se asigure ca poate avea incredere in intregime in firma de tractari auto la care apeleaza, pentru a nu risca sa se confrunte cu o situatie si mai periculoasa.

Previous post Ușa rapidă de interior proiectată pentru centrele logistice Butzbach Novosprint
Next post Care este cea mai buna scoala de soferi din Brasov?