10 pasi simpli pentru a deveni un antreprenor de succes

A trece pe tine si afacerea ta de la un concept la succes este o simpla chestiune de a freca lampa magica si de a chema favorurile Start-Up Genie. NU! A reusi ca antreprenor nevoie de munca grea si perseverenta de la scoala veche.

Antreprenor, coaching de afaceriIn timp ce toti de succes sunt unici antreprenori, majoritatea impartasesc caracteristici similare:

    Iubeste ceea ce faci . Acesta este un concept ALL IN. Pasiunea este cheia pentru a-ti mentine strategia de afaceri in miscare inainte si pentru a nu sta stagna.

    Fa pasi de bebelus . La fel cum a spus mama ta: Priveste inainte sa sari! Saritul este rareori un prim pas inteligent. Este esential sa fii constient de managementul riscurilor.

    Invata de la altii . Un antreprenor de succes aproape ca a lucrat de fiecare data in domeniul pe care il are inainte de a se lansa pe cont propriu. Daca intri intr-o zona noua – cauta un mentor, de fapt mai mult de unul, care sa fie disponibil sa te ghideze prin perioadele dificile si sa aprecieze si realizarile tale!

    Aflati cum sa va autopromovati . Nu, nu te face un ego-maniac sa fii un geniu care se autopromoveaza. Increderea si un discurs bun la lift pot duce fara durere sau conversatie obisnuita la intalnire la vanzare. Oamenii fac afaceri cu oameni pe care ii plac si cu care se pot relationa la primul contact. In calitate de fondator, esti fata intreprinderii tale. Nu va fie teama sa cereti afaceri, dar sa pastrati intotdeauna nevoile clientului in prim-planul mintii, conversatiile si actiunile dvs.

    Luati masuri in mod constant . Antreprenorii sunt iepurasii dinamizatori ai lumii afacerilor, noi suntem adevaratii muscatori si agitatori. Nu te pierde in buruienile paraliziei de analiza! . Nu exista loc pentru amanare intr-un startup. Este un tip de munca 24/7, fara vacanta sau zile de boala, care necesita un impuls constant.

    Faceti un plan . Revizuiti planul intr-un program regulat (zilnic la inceput, saptamanal, lunar, apoi pana la trimestrial) Un plan de afaceri de succes nu trebuie sa fie un volum dens si prafuit. Un plan de 10 pagini este digerabil, dar suficient de lung pentru a include tot ce aveti nevoie pentru a incepe sau pentru a le impartasi unui potential investitor/creditor/partener.

    Construiti-va o reputatie . Traim si murim pentru numele si reputatia noastra buna. Actiunile vor vorbi tare, asa ca asigurati-va ca va folositi timpul cu intelepciune. Daca intentionati sa va oferiti voluntar, asigurati-va ca va prezentati si faceti ceea ce ati fost de acord sa faceti. Potrivit Brandi Bennett de la HostGator.com, mentinerea unui blog pe un site web bine gazduit si oferirea de timp si abilitati voluntare, arata in loc sa spuna comunitatii ca esti sincer si, prin urmare, construieste expertiza si incredere.

    Niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe . Multi antreprenori de succes au inceput mai tarziu in viata. JK Rowling (autorul Harry Potter), Julia Child (bucatarul) si Sam Walton (Wal-Mart) si-au inceput cu totii marcile de mare succes dupa ce au fost confortabil in viata lor. A avea experienta care vine odata cu varsta iti poate oferi o perspectiva unica asupra afacerii tale si rezistenta de a o duce in TOP!

    Construieste-ti ,,O echipa” . A avea o echipa la bord, un grup de mentori si abilitatea de a apela la alti profesionisti este de nepretuit pentru a pune bazele pentru ca compania dumneavoastra sa prospere. Nu cauta DA, cauta inovatie, provocari si scanteia creativitatii.

    Fii atent la atitudinea ta . Atitudinea TA este cea care da tonul in fiecare zi. Succesul depinde in mare masura de ,,a-ti detine” greselile si de a accepta vina in pasi, de a cauta solutii si de a implementa schimbarea. A detine si a face fata provocarilor din fata este ceea ce inseamna adevaratul Leadership.

In cele din urma, inceperea unei afaceri poate face ravagii asupra sanatatii si vietii tale personale. TU trebuie sa supravietuiesti pentru a prospera – ai grija de tine mental si fizic sau vei fi inutil pentru toata lumea.

Ai intrebari legate de infiintarea unei firme?
Contacteaza-ne! Un expert contabil KS ExpertCont 17 de la infiintari firme Timisoara iti va raspunde la intrebari, pentru ca tu sa poti lua cele mai bune decizii!

Previous post Noul Huawei Mate 40 Pro
Next post Cum sa alegeti prima pictura pe numere